Balanced Scorecard

BSC produkten

Gentia Software heeft samen met Renaissance de Renaissance Balanced Scorecard ontworpen. Deze scorecard leunt sterk op de theorie van Kaplan en Norton en is geschreven in Gentia OLAP. Bedrijven die ondersteuning bieden zijn o.a.: Gentia Benelux BV, Cap Gemini, Devote Solutions en Infoaxis.

Sinds twee jaar maakt en levert het Nederlandse bedrijf UCC de UCC Performance Suite. Deze Balanced Scorecard oplossing is sterk geintegreerd met de Microsoft software zoals MS Outlook en MS Excel. Voor analyse en data collection kan worden geintegreerd met Business Objects, Cognos of Oracle. Bedrijven die ondersteuning bieden zijn o.a.: UCC en Infoaxis. 

Solvision Balanced Scorecard is een presentatielaag waar de waardes van de KPI's op een hoogniveau worden getoond en kunnen worden vergeleken met target waardes. Voor de analyse en reporting wordt gebruik gemaakt van Cognos, Business Objects, Hyperion of MS Excel. De Solvision Balanced Scorecard is een Nederlands product.

Panorama Business Views is een Canadese software leverancier, die zich richt op Balanced Scorecard in het bijzonder en Enterprise Performance Management oplossingen in zijn algemeenheid. Het produkt staat de gebruikers toe om snel een werkende Balanced Scorecard oplossing te bouwen en aan te passen. Bedrijven die dit produkt ondersteunen zijn bij ons niet bekend.CorVu is een combinatie van OLAP-ondervraging en -rapportering, dashboard-alarmen voor het management, forecasting en Balanced Scorecard toepassingen, en voorziet in een volledige Enterprise Business Performance Management oplossing.

Sinds maart 2001 levert Cognos een Scorecard oplossing genaamd KPI Business Pack. Deze oplossing integreert met Cognos PowerPlay Web.

Het Nederlandse bedrijf EFM Software is de maker en leverancier van Bizzscore. Dit product is o.a. verkrijgbaar in het Nederlands. EFM Software heeft meerdere Nederlandse Balanced Scorecard klanten. U kunt een werkende demo downloaden vanaf hun site.

Een ander Nederlands product is de Simpel Scorecard van Simpel System BV. Ook van dit product kunt u een demo downloaden.

De QPR Scorecard is de Balanced Scorecard oplossing van het Scandinavisch bedrijf QPR. De Nederlandse distributeur is TRAG Consultants. Het product is zeer aardig vormgegeven en ook zeer overzichtelijk.  U kunt een demo downloaden van de QPR site.

ShowBusiness heeft samen met Arthur Andersen de Action Driven Balanced Scorecard gemaakt. Deze oplossing is sterk geintegreerd met de Lotus Notes omgeving. 

Andere Balanced Scorecard produkten zijn van: Pilot Software en SAS Institute.

 

Leveranciers van BSC diensten

KPMG heeft onlangs het rapport  Knowledge Management Research Report 2000 gepubliceerd. Dit is een uitgebreide studie naar het gebruik van Knowledge Management.

UCC Solutions levert diensten op het gebied van haar BSC, Cognos, Business Objects en Oracle BI.

Solvision Performance Management adviseert bij het definiëren van kritische succesfactoren, het opzetten van Balanced Scorecards en het inrichten van management- en klantencockpits.

Oasis BV richt zich op management informatie, decision support en process consulting. Leveren diensten voor o.a. Cognos, Business Objects, Gentia, Pilot en Hyperion.

Ernst & Young leunt op PeopleSoft, welke een eigen BSC oplossing heeft nml. PeopleSoft Balanced Scorecard. Ernst & Young assisteert haar klanten op het gebied van Knowledge Management en Data Warehouseing.

Het bedrijf Infoaxis heeft expertise in verschillende BSC tools nml. de Renaissance Balanced Scorecard van Gentia en de UCC Performance Suite.

Bladen

Geregeld verschijnen er in de Computable artikelen over BSC. Andere electronische bladen zijn bij ons niet bekend.

Meer informatie...

Balanced-Scorecard.nl is een Nederlandse site met informatie over Balanced Scorecard, Performance en Kwaliteitsmanagement. Leden kunnen gratis informatie ontvangen over de nieuwste ontwikkelingen. 

Balancedscorecard.pagina.nl is een dochter van startpagina.nl. Deze site bevat o.a. vele verwijzingen naar Balanced Scorecard artikelen en boeken.

The Balanced Scorecard Collaborative is  een initiatief van David P. Norton en Robert Kaplan om het effectieve gebruik van de BSC te bevorderen. Deze site bevat informatie over conferences, seminars, trainingprogramma's en publikaties met betrekking op het effectief gebruik van de BSC.

The Balanced Scorecard Technology Council is een andere Kaplan/Norton website over de BSC. Goede discussies en webinars. Enkele goede links, evenementen en boekwinkel.

The Balanced Scorecard Institute is alleen voor leden met een focus op BSC. Het lidmaatschap is gratis. Informatie is op de US gericht.